Otpušteni službenici: Poslušajte prijetnje novinaru

Radiosarajevo.ba
Otpušteni službenici: Poslušajte prijetnje novinaru

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir raskinuo je ugovore o djelu s djelatnicima Ureda predsjednika Federacije koji su jučer prijetili novinaru Dnevnog avaza.
Budimir ponašanje svojih djelatnika smatra neprimjernim i nedopustivim te smatra svojom obavezom sankcionirati ih, ali očekuje od urednika i vlasnika ovih novina da sankcionira ono što je, njegovo je mišljenje, „neprofesionalan, nemoralan i tendenciozan tekst“

Naime, jučer su ove novine objavile tekst o tome kako je predsjednik FBiH trošio budžetski novac. U tekstu ste spominju Zvonimir Jukić i Ilija Kaleb, kao saradnici kojima je isplaćeno 3.300, odnosno 4.017 KM.

Redakciju su nakon toga telefonom pozvala lica, koja su se predstavila kao navedeni dvojac i autoru teksta poručili kako će mu „otkinuti glavu“, o čemu se hitro oglasio i uređivački kolegij.

Poslušajte kako novinaru prijete javni službenici:


Budimir je istog dana otkazao njihove ugovore; ostao je pri tvrdnji da je tekst gruba manipulacija.

Kolegij novina Dnevni avaz o upućenim prijetnjama i uvredama novinarima jučer je obavijestio i nadležnu policijsku upravu te tužilaštvo.


Živko Budimir

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije