Detalji susreta opozicije iz RS-a sa Porfirijem: Dodiku se ovo neće svidjeti

12
Radiosarajevo.ba
Detalji susreta opozicije iz RS-a sa Porfirijem: Dodiku se ovo neće svidjeti
Foto: BN Televizija / Patrijarh srpski Porfirije sastao se s zvaničnicima iz RS-a u Doboju

Patrijarh srpski Porfirije sinoć je razgovarao u Vladičanskom domu najviše zvaničnike bh. entiteta RS i lidere političkih stranaka iz tog dijela Bosne i Hercegovine.

Kako prenosi BN, ovaj susret je bio je prilika da se istakne "značaj očuvanja mira i sabornosti srpskog naroda ". Istaknuti su i brojni izazovi kroz koje prolazi RS.

"Samo unutrašnji dogovor domaćih političkih struktura može prevazići ovo stanje koje nam je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko ostavio, otišao svojoj kući i što ga je baš briga za politički haos koji je ostavio u Bosni i Hercegovini. On je nanio ogromnu štetu u unutrašnjim odnosima ", rekao je u izjavi BN TV predsjednik PDP-a Branislav Borenović i dodao da i politički predstavnici drugih naroda moraju shvatiti koliko je ova situacija ozbiljna i da ovo nikome ne ide u prilog.

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je, nakon sastanka sa patrijarhom. rekao da je potvrđeno "jedinstvo po pitanju opstanka i očuvanja RS-a".

"Međutim, mi opozicioni lideri smo rekli da se mi ne slažemo načinom kako se vodi Republika Srpska, da nam se ne sviđa stanje u kojem se nalazi Republika Srpska", rekao je Nešić u izjavi BN TV.

On je dodao da ovo jedinstvo koje je na snazi odnosi se samo po pitanju nametanja tzv. Inzkovog zakona.

"Smatramo da vrijeme nametanja rješenja davno prošlo i da svako nametnuto rješenje nije dobro", rekao je Nešić.

Patrijarh i lideri stranaka iz vladajuće koalicije nakon sastanka nisu se obraćali javnosti.

Patrijarh srpski Porfirije danas će povodom slave grada Doboja, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju, nakon čega će litija proći glavnom gradskom ulicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije