Otkrivena masovna grobnica u centru Rogatice

Radiosarajevo.ba
Otkrivena masovna grobnica u centru Rogatice

Nakon završetka ekshumacije na lokalitetu Ivan Polje, u Rogatici, istražitelji Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine u suradnji sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na lokalitetu naselja Kruščica – Zakula u centru Rogatice u neposrednoj blizini hotela „Park“ otkrili su u zgarištu kuće Jakuba Krajine za sada neutvrđeni broj skeletiziranih posmrtnih ostataka civilnih žrtava rata. 
 
Pretpostavlja se da se u zgarištu nalaze ostaci najmanje 5 žrtava bošnjačke nacionalnosti stanovnika Rogatice ubijenih 1992. godine.
 
Također, na lokalitetu Biljino Polje, općina Rogatica, u mjesnom mezarju locirana je masovna grobnica za koju se pretpostavlja da krije posmrtne ostatke porodica Pašić (4 člana) i Vatreš (2 člana) ubijeni u toku rata.
 
Nakon što Sud Bosne i Hercegovine donese naredbu izvršit će se ekshumacija, obdukcija i identifikacija pronađenih žrtava, saopšteno je iz Instituta.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije