Otkaz Aleksandri Pandurević želi više od 15,000 ljudi

Radiosarajevo.ba
Otkaz Aleksandri Pandurević želi više od 15,000 ljudi

Online peticiju za otkaz Aleksandri Pandurević, koja je postavljena jučer, 7. juna, u manje od 24 sata potpisalo je više od 15,000 ljudi iz Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Broj potpisnika povećava se svake minute.

Kako se navodi, trenutni otkaz se traži zbog širenja mržnje, gnusnih laži, sitnih nacionalnih interesa, potpirivanja naroda. “Nije dostojna funkcije koju obavlja!"

Online peticija 'za trenutni otkaz Aleksandri Pandurević'

Aleksandra Pandurević predsjedavajuća je Zajedničke komisija za ljudska prava, PRAVA DJETETA, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamenta BiH.

Istovremeno je jučer putem društvenih medija počeo da kruži tekst krivične prijave kojom se Aleksandra Pandurević može prijaviti nadležnima, a zbog kršenja Krivičnog zakona BiH koji kaže, kako se navodi na stranici peticije:

“Član 145a. // (1) Ko javno izaziva ili raspiruje nacionalnu,rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. // (2) Ko krivično djelo iz stava (1) ovog člana počini zloupotrebom svog položaja ili ovlaštenja kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije