Otežano saobraćanje u Bihaću, kolovozi mokri širom BiH

Radiosarajevo.ba
Otežano saobraćanje u Bihaću, kolovozi mokri širom BiH

Zbog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4.2 Ostrožac-Cazin. Vozila se preusmjeravaju preko Brekovica. Zbog podzemnih voda, otežano je saobraćanje i na putevima na širem području Bihaća.

Na većini putnih pravaca u BIH jutros se saobraća po mokrom kolovozu, ali bez vanrednih ograničenja. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, a na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 7.30 do 14.30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A1 Visoko-Podlugovi preusmjeren u preticajnu traku. Isti režim saobraćaja (preusmjeravanje u preticajnu traku) aktuelan je i na dionici A-1 Podlugovi-Jošanica, gdje su u toku sanacioni radovi na mostu (na dužini od 1,5 km).

Izdvajamo i ostale dionice gdje je, zbog sanacionih radova, izmjenjen režim saobraćanja: Srbljani-Bosanska Krupa, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno, Rostovo-Novi Travnik, kao i radovi na gradskom mostu u Konjicu (M-17).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.   

Radovi u Kantonu Sarajevo:

Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u  ulicama:  Adema Buće, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića, Kromolj, Doljanska i Ahatovićka.

Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.

Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 6 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP GRAS), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije