Otac iz BiH upozorava na energetska pića: "Moje dijete je jedva preživjelo"

4
Radiosarajevo.ba
Otac iz BiH upozorava na energetska pića: "Moje dijete je jedva preživjelo"
Foto: Unsplash / Energetska pića / Ilustracija

Dževad Kapetanović iz Gračanice podijelio je na društvenoj mreži Facebook svoju priču kojom je upozorio na štetnost energetskih pića i opisao kako je njegova kćerka jedva preživjela.

"Kad zdravstveni savjet znači tanku liniju između života i smrti. I tako poče agonija čitave porodice. Dan je protekao mirno, curica završila semestar, uživa u raspustu. Večer izlaska. Dolazi oko 23 sata. Malo nešto jede i ide na spavanje. U 00:00 se budi sa jakim bolovima u stomaku. Mislimo kiselina, ili što je popila hladan sok u kafiću. Ide uobičajeno, čaj, probiotik, masaža. Zaspala, u pola tri zove iz sobe na mobilni. Skačemo, prenemaže se ponovo od bolova. Hitna, onda hirurgija, infuzija, buscopan. Dolaze nalazi krvi, nekoliko hiljada puta povećane amilaze, doktor blijed, kaže akutna upala gušterače.

Dodaje da su ge ljekari pitali da li je pila alkohol, da li je bila prehlađena.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Ništa od toga. UKC Tuzla hitno. Meni ne daju da vozim svojim kolima mora ići ambulantnim. Hitno prijem u prijemnoj ambulanti, dolazi čitav odjel sestara i doktora, ultra zvuk, nalazi krvi, EKG. Pitam je šta je pila. Kaže onako sva preplašena: Energetska pića, svaki dan, nekada i više njih", ističe on.

Kapetanović dodaje da mu je doktor gastroenterolog kazao: "Znate li da se od upale gušterače izazvane energetskim pićima lako može umrijeti?".

Uputili su ih u bolnicu u Gračanicu gdje je dijete dobijalo infuzije non stop, i injekcije 'vjerovatno za razređivanje krvi'.

"48 sati bez jela i pića. I kažu nadamo se da će se izvući. Znači prognoza loša do bola. Dva dana agonije dolaze rezultati krvi stanje rapidno se popravilo, na CT-u samo malo uvećanje glave gušterače i mali podliv. Preživjet će i oporavit će se. Ali kao roditelj, nećemo se mi oporaviti jer savjeti koje dajemo izgleda u magli i vjetru nestanu, marketing, Holivud, MTV, Kardašijanke, rijaliti su postali porodice djeci. A ja sam kriv, jer svaki puta kada pitam koristiš li to, NE, ili ne poznajem sebe da prepoznam laž ili ne dovoljno ne razgovaram, ali mislim da je oboje. I onda joj kažem: Sad si čudom živa, i opomena ti je ovo. Iskustvo moram podijeliti, jer sva su djeca nevine duše koje odlutaju kada mi roditelji zakažemo. Djeca nisu kriva, uvijek smo mi krivi. I opet. Energetska pića ubijaju. brzo i strašno. Hvala Allahu na ovoj opomeni i izlječenju", naveo je ovaj otac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije