Otac dječaka koji je preminuo u Neumu traži doktora iz Tuzle: Samo da mu stisnem ruku

Radiosarajevo.ba
Otac dječaka koji je preminuo u Neumu traži doktora iz Tuzle: Samo da mu stisnem ruku
Foto: Avaz / Elzudin Mašić

Nakon što je jučer na lokalnom mezarju u selu Brnj klanjana dženaza Nadinu Mašiću, dječaku koji je preminuo u Neumu, njegov otac Elzudin Mašić je zamolio javnost da pokušamo pronaći doktora iz Tuzle koji je pomagao njegovom sinu.

"Bila su dvojica doktora. Jedan je bio iz Tuzle, to sam zapamtio. Bio sam u ludilu i totalno smeten, nisam stigao čovjeku ni da se zahvalim. Ako se prepozna volio bih da se javi da mu stisnem ruku i od srca da mu zahvalim", kazao je Elzudin Mašić u izjavi za Avaz.

Podsjetimo, njegov trinaestogodišnji sin prošle sedmice je preminuo u Neumu.

Prema priči Elzudina, samo je izašao iz vode i srušio se.

"Sin se kupao. Sve je bilo uredu. Ja sam bio na plaži. Izašao je iz vode i sjedio, gledao oko sebe. Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe", prepričao je ranije veliku tragediju Mašić.

Kaže da je mislio kako je dječak umoran od plivanja.

"Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život. Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete", kazao je kroz plač Elzudin Mašić.

Nažalost, djetetu nije bilo spasa.

"Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama", rekao je dječakov otac.

Elzudin je na Facebooku, uz obavijest o dženazi, napisao i status zbog kojeg bi i kamen zaplakao:

"Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja? Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano, ali je tako moralo biti. Sve što smo planirali za tebe, sve je nestalo u jednoj sekundi. Živote moj, da ti dragi Allah podari sve ljepote dženetske."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije