Osumnjičeni za napad na Vučića na slobodi: Pitali su nas šta smo vidjeli u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za napad na Vučića na slobodi: Pitali su nas šta smo vidjeli u Srebrenici

Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja koje je SIPA jutros uhapsila pod sumnjom da su učestvovali u napadu na srbijanskog premijera Aleksanda Vučića 11. jula u Srebrenici pušteni su na slobodu.

Ko je uhapšeni Almir Merdić?

Zbog napada na Vučića uhapšeni Almir Merdić i još dvojica

Almir Merdić: Kako sam postao Asim S., glavni organizator napada na Vučića

 

Merdić je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da je nakon petosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH pušten na slobodu.

Ne znam šta će se dalje desiti. Nisu mi rekli ništa. Vratili su mi dokumente. Samo su tražili da im kažem šta sam vidio taj dan u Srebrenici”, rekao je Merdić za agenciju Patria.

Almira Merdića su u srbijanskim medijima, nakon napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, zvali Asimom S. i držali ga odgovornim za incident.

Ministarstvo za unutrašnje poslove Republike Srpske navedenu trojicu sumjiči za napad na Vučića 11. jula.

Kristina Jozić je za portal Radiosarajevo.ba kratko kazala da u ovoj fazi istrage ne može ništa komentirati.

Merdić je prošle sedmice u izjavi za medije negirao sve veze s napadom, i tvrdio je kako Vučića nije gađao kamenom, već je u ruci držao mobitel kojim je sve snimao.

Direktor policije RS-a Gojko Vasić izjavio je da je 20 osoba učestvovalo u napadu, te je nakon današnjeg hapšenja za očekivati još akcija na području FBiH. 

Istragu o incidentu u Potočarima vodi Tužilaštvo BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije