Osumnjičeni u akciji 'Meso' danas će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni u akciji 'Meso' danas će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH

Osumnjičeni lišeni slobode u akciji kodnog naziva "Meso", danas će biti predati Tužilaštvu BiH, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U toku dana bit će poznato prema koliko osoba će tokom dana biti pokrenut prijedlog za određivanje mjere pritvora ili zabrane.

Podsjećamo, u jučerašnjoj akciji "Meso" koja se u SIPA-i vodila pod kodnim nazivom "Brend" uhapšeno je jedanaest osoba koje se sumnjiče da su državu oštetile za skoro 73 miliona KM i sebi pribavile protivimovinsku korist od 11 miliona KM.  

Uhapšeni su braća Ivanković Lijanović, i to Jerko, sadašnji ministar za poljoprivredu FBiH, Mladen, Jozo i Slavo. Nadalje, uhapšeni su i Milorad Bahilj, federalni ministar za trgovinu, Jozo Slišković  i Željko Mikulić, odgovorni u firmi "Farmko" koja je državu oštetila za više od milion KM, Zdravko Ivanović, odgovorni u firmi ZD. I. Produkt, Draženko Kvesić, odgovorna osoba u poduzeću Optimum. Također je uhapšena i Mirjana Šakota, koja je osumnjičena kao jedna od ključnih ličnosti preko koje su išla sumnjive transakcije te Mirko Galić, knjigovođa firme koja je povezana s Lijanovićima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije