Osumnjičena za ubistvo 12-godišnjeg dječaka: BiH traži izručenje Elfete Veseli

Radiosarajevo.ba
Osumnjičena za ubistvo 12-godišnjeg dječaka: BiH traži izručenje Elfete Veseli

Državno tužilaštvo zatražilo je od švicarskih vlasti izručenje Elfete Veseli, koja se sumnjiči za zločine počinjene na području Kamenice.

Tužilaštvo je zatražilo putem Ministarstva za pravdu BiH da Veseli, nekadašnja pripadnica Armije BiH (ABiH), bude izručena iz Švicarske zbog sumnje da je u julu 1992. godine nožem ubila 12-godišnjeg dječaka Slobodana S. u mjestu Kamenica, nedaleko od Zvornika.

“Tužioci i istražioci su došli do saznanja da se osumnjičena Veseli nalazi na području mjesta Neuchatel u Švicarskoj, a s obzirom na to da se u ovom predmetu svi svjedoci, dokazi i oštećeni nalaze na području BiH, tužitelj je uputio Ministarstvu pravde BiH prijedlog za podnošenje molbe za izručenje”, saopćeno je iz Državnog tužilaštva.

Iz Tužilaštva BiH su, javlja BIRN – Justice Report, naveli da nastavljaju istragu protiv zapovjednika osumnjičene Veseli.

Iz Državnog tužilaštva su prije nekoliko mjeseci, kada je podignuta optužnica protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića zbog zločina počinjenih na području Srebrenice i Bratunca, najavili da će zatražiti izručenje Veseli.

Orić i Muhić su negirali krivicu sredinom oktobra i čekaju početak suđenja.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije