Ostvaruje se Kasumovićevo 'proročanstvo'

Radiosarajevo.ba
Ostvaruje se Kasumovićevo 'proročanstvo'


Prije manje od mjesec dana zamjenik državnog ministra finansija i trezora Fuad Kasumović obznanio je cijeloj javnosti da je jedan konkurs za zapošljavanje pet novih uposlenika u ovom ministarstvu potpuno namješten.

Kasumović je saopštio i imena pet kandidata koji bi, kako on tvrdi, trebali dobiti radna mjesta, na pozicijama stručnih saradnika za analizu, administriranje aplikacijama, kadrovske i opće poslove, pripremu i realizaciju PJI te lektora.

O slučaju je obaviještena i Agencija za državnu službu, od koje je Kasumović tražio da poništi Komisiju, jer se sve upravno namješta preko komisije.

Pet ljudi (Tanja Minić, Manuela Stjepanović, Ana Drmić, Jasmina Putica i Mithad Čolaković)   dobili su pitanja koja će biti na pismenom dijelu stručnog ispita, tvrdio je Kasumović.

Svih petoro spomenutih izašli su na pismeni ispit čije je rezultate Agencija za državnu službu jučerobjavila na svojoj stranici. Četvoro od njih ide dalje, na razgovor, tako da je Kasumovićevo proročanstvo skoro u potpunosti ostvareno.

Tanja Minić konkurira na mjesto stručnog saradnika za analize, na testu je dobila 90 od mogućih 100 bodova, a 75 je potrebno da bi kandidat imao pravo na razgovor.

Manuela Stjepanović dobila je 85 bodova na ispitu za mjesto stručnog saradnika za pripremu i realizaciju PJI. Ana Drmić konkurirala je na mjesto lektora, i jedina je iz Kasumovićeve petorke koja ne prolazi dalje. Ona je osvojila 70 bodova.

No, zato su Jasmina Putica (radno mjesto: stručni saradnik za kadrovske i opće poslove) i Mithad Čolaković (radno mjesto: stručni saradnik za administriranje aplikacijama) osvojili 90, odnosno 75 bodova.

Uspješni kandidati idu na intervjue 14. oktobra. Kasumović je do sada bio skoro pa u potpunosti upravu, a javnost skoro pa uživo može pratiti sumnjivo zapošljavanje državnih službenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije