.../ Oštećen avion Croatia Airlinesa na letu za Sarajevo: Sumnja se da je na njega pucano?

23. 06. 2022. u 09:42:00 A. S.

Shares: 0

Avion Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH za portal Radiosarajevo.ba.

Kako su potrvdili za naš portal, pilot koji je upravljao avionom po dolasku na Aerodrom Sarajevo prijavio  je oštećenja na trupu aviona.

Prema neslužbenim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.

"Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avi0na na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH", dodali su iz Tužilaštva BiH.

Dežurni tužitelj također je na mjestu događaja, gdje će rukovoditi aktivnostima.

"Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika", dodali su iz Tužilaštva BiH za Radiosarajevo.ba.

Detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja, kao i sigurnost aviona za dalju zračnu plovidbu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (28)