Osnovan Krizni štab za promjene u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Osnovan Krizni štab za promjene u Mostaru

U Mostaru je sinoć održana javna rasprava sa naslovom “Prevazilaženje krize u funkcionisanju Grada Mostara – da li je vrijeme za zajedničku akciju?”. Javnu tribinu su inicirali predstavnici vanparlamentarnih političkih stranaka Naša stranka i Liberalno demokratska stranka, a učešće su uzeli predstavnici Sindikata uposlenih u gradskoj upravi, mostarski vatrogasci, mostarsko Narodno pozorište, hrvatsko Narodno kazalište, Lutkarsko kazalište, Ured ombudsmana, Centar civilnih inicijativa i Srpsko građansko vijeće. Tribini je prisustvovao veći broj građana Mostara sa zajedničkim zaključkom - vrijeme je za akciju.

Svi prisutni su se složili da su nezadovoljni radom gradskih vlasti u Mostaru, te je to osnovni tazlog koji je okupio navedene da se udruže u zajedničku akciju. Stoga, doneseni su slijedeći zaključci:

"Mi predstavnici udruženja građana, sindikata, kuturnih institucija, vanparlamentarnih stranaka i građana, svojom voljom i natjerani nuždom formiramo Krizni štab za bolji Mostar, koji će voditi i koordinirati promjene u Mostaru.Trenutni sastav gradske vlasti nije relevantan faktor te naši zahtjevi neće više biti adresirani gradskom vijeću, jer je ono pokazalo neozbiljnost i neodgovornost. Sve zahtjeve upućujemo direktno Uredu visokog predstavnika u BiH sa zajedničkim zaključcima od kojeg tražimo primjenu bonskih ovlasti i ispunjenje naših zahtjeva, sa ciljem promjena u Mostaru", navodi se u zajedničkoj izjavi Kriznog štaba za promjene u Mostaru.

radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije