Oružane Snage BiH raspisale konkurs za školovanje na Vojnoj akademiji u Srbiji

5
Fena
Oružane Snage BiH raspisale konkurs za školovanje na Vojnoj akademiji u Srbiji
Foto: OS BiH / Oružane snage BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je u ponedjeljak, 8. aprila, Javni konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane Republike Srbije, za školsku 2024/2025. godinu, za osnovne akademske studije Kopnene vojske, Vojnoelektronskog inženjerstva, Tehnološkog inženjerstva materijala i zaštite i Vojnomedicinske akademije.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja. Školovanje na Vojnoj akademiji na ponuđenim studijskim programima traje četiri godine, a na Vojnomedicinskoj akademiji traje šest godina.

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i djevojke, državljani Bosne i Hercegovine, koji su uspješno završili srednju školu IV stepena ili trenutno pohađaju IV razred srednje škole, sa najmanjom ukupnom ocjenom dobar.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Kandidati koji se prijave na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, psiho-test, test opšteg znanja, test iz matematike, test iz biologije i hemije za Vojnomedicinsku akademiju, test iz poznavanja engleskog jezika i intervju.

Detaljni uslovi konkursa, sa obrascima za prijavu, objavljeni su na službenoj web stranici MO BiH, na linku OVDJE. Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.

"Po završetku školovanja, kadeti će potpisati ugovor za profesionalnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine  potporučnik. Eventualna dodatna pitanja zainteresovani mogu uputiti na email adresu: kadet@mod.gov.ba" saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije