Orašje: SIPA sprovela akciju, uhapšeno jedno

Radiosarajevo.ba
Orašje: SIPA sprovela akciju, uhapšeno jedno

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal, korupciju i terorizam Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Orašja, izvšili su pretrese objekata i lišenje slobode osobe sa inicijalima I.S. rođen 1986. u Vinkovcima, nastanjen u Orašju, državljanina BiH i Hrvatske.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora. Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je zbog krivotvorenja novca  i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Provodeći istragu, zajedno sa djelatnicima SIPA, tužiteljstvo je došlo do saznanja da navedeni osumnjičeni priprema ilegalnu distribuciju i plasman u platni promet velike količine krivotvorenih novčanica valute euro, u različitim apoenima, a u izvršenju je spriječen akcijom tužiteljstva i policije.

Također, osumnjičeni je počinio krijumčarenje oko osam kilogramaopojne droge marihuana-„skunk“, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više desetina tisuća KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije