Optužnica zbog šverca lijekovima i parfemima

Radiosarajevo.ba
Optužnica zbog šverca lijekovima i parfemima

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Milenka Gavrića, rođenog 04.11.1965. godine u Badovincima, Republika Srbija, državljanina Republike Srbije. 

Optuženi se tereti da je, 26.07.2013. godine, na područje Bijeljine iz Republike Srbije, nezakonito, izbjegavajući mjere carinske kontrole, uvezao veliku količinu lijekova i medikamenata, kao i kozmetičkih proizvoda i parfema, a za navedenu robu nije imao odobrenje nadležne Agencije za lijekove BiH. 

Na Graničnom prijelazu Popovi u blizini Bijeljine, optuženi nije prijavio da u svom vozilu ima robu za koju je potrebno odobrenje za uvoz od nadležnog organa BiH. Nakon što je ušao u Bosnu i Hercegovinu, primjetila ga je patrola Granične policije BiH, nakon čega su ga policijski službenici sustigli službenim vozilom, utvrdili identitet, lišili slobode, te zaplijenili prokrijumčarenu robu, ukupne vrijednosti oko 14.000 KM. 

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenja. 

 

Optužnica je zajedno sa dokaznim materijalom, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije