Optuženom za ubistvo Vedrana Puljića biće suđeno u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Optuženom za ubistvo Vedrana Puljića biće suđeno u Hrvatskoj

Zapadnohercegovački Županijski sud odlučio je hrvatskom pravosuđu dostaviti predmet protiv odbjeglog Olivera Knezovića optuženoga da je 2009. godine u Širokom Brijegu, pucajući iz pištolja ubio navijača Sarajeva Vedrana Puljića, javljaju lokalni mediji. 

Knezović je također optužen za pokušaj ubojstva još šest osoba uoči utakmice između nogometnih klubova Široki Brijeg i Sarajevo. 

Zahtjev za ustupanje predmeta hrvatskim organima, kako javljaju lokalni mediji, zatražilo je Županijsko tužilaštvo u Širokom Brijegu, nakon što se Knezović, koji se nalazi u bijegu u Hrvatskoj, četiri puta nije odazvao pozivu na ročište o izjašnjenju o krivici. 

Ustupanje predmeta ići će diplomatskim putem, odnosno putem Ministarstva pravde BiH. 

Optuženi Knezović posjeduje dvojno hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo, a prema medijskim navodima nalazi se u Hrvatskoj. 

Knezović se, nakon ubojstva Vedrana Puljića 4. oktobra 2009. godine, predao policiji priznavši da je pucao na navijače nogometnog kluba Sarajeva, pripadnike skupine Horde zla. On je, međutim, nedugo nakon toga pobjegao iz zatvora u Širokom Brijegu, što su mu omogućila dvojica policajaca koji su nepravomoćno osuđeni na pet mjeseci zatvora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije