Nove vijesti iz Opće bolnice: Više otpuštenih nego primljenih pacijenata

1
Radiosarajevo.ba
Nove vijesti iz Opće bolnice: Više otpuštenih nego primljenih pacijenata
Foto: Opća bolnica Sarajevo / COVID odjel

U protekla 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo primljeno je šest srednje teških pacijenata, dok ih je osam završilo liječenje i otpušteno je kući, saopćili su iz ove zdravstvene ustanove nakon jutarnjeg brifinga.

Napomenuli su da su na intenzivnoj njezi smještena četiri pacijenata.

U COVID odjelu sarajevske Opće bolnice na hospitalizaciji je trenutno 57 pacijenata.

Iz Opće bolnice su dali informcije i o stanju u protekla dva mjeseca.

"U proteklih nešto više od dva mjeseca na hospitalizaciji u COVID odjelu Opće bolnice je bilo oko 600 pacijenata, od kojih su 24 zbrinuto na pedijatriji, a 20 na ginekologiji. U istom periodu u COVID trijažnoj ambulanti je opservirano više od 2000 pacijenata.

U nedavno otvoreni COVID odjel - Infektivnog odjeljenja Opće bolnice, u kojem se liječe srednje teški i teški pacijenti od COVID-19, a koji u hospitalnom dijelu ima i intenzivnu njegu, je prebačena većina pacijenata.

Njih su obišli prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac dužnosti direktora, i prim. dr. Ednan Drljević, šef ovog odjela", saopćeno je iz Opće bolnice u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije