Oproštaj studenata od mlade doktorice: 'Bila je nasmijana, posebna i takvu ćemo je pamtiti'

1
Radiosarajevo.ba
Oproštaj studenata od mlade doktorice: 'Bila je nasmijana, posebna i takvu ćemo je pamtiti'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirni skup za dr. Azru Spahić

Sarajevo je u petak, 26. maja, potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći, koja se u petak, 26. maja, dogodila oko 23:30 u Sarajevu, poginula je mlada doktorica iz Bihaća zaposlena u Domu zdravlja Kantona Sarajevo. Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pijan i vozio je bez položenog vozačkog ispita.

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Podršku su porodici tragično stradale Azre Spahić došle pružiti preko hiljadu građana, Među njima je bilo dosta onih koji dijele sudbinu sa Azrinom porodicom... Otac Selme Agić, Muriz Memić, otac stradalog Dženana, Suprug Have Dovadžije... Svi oni se godinama bore za pravdu, jer su na identičan način izgubili najvoljenije.

Okupile su se i brojne kolege sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kojima je Azra Spahić bila uzor, podrška i inspiracija.

Poznavali smo našu kolegicu Azru. Ona je nama služila kao primjer osobe na koju se trebamo ugledati, kao primjer dobre studentice koja je multidimenzionalno pristupala stvarima i bila aktivna i na društvenim poljima i u našem udruženju i pokazala kako jedan student medicine i mladi doktor treba da se ponaša. Bila je aktivna u nauci, umjetnosti i svim drugim poljima. Postavila nam je najveću nadu koju smo mi bili, nadamo se da se ta nada neće ugasiti njenom smrću", istakao je kolega sa Medicinskog fakulteta.

Azra je bila zaposlena kao ljekar i kao asistent na jednom od fakulteta Univerziteta u Sarajevu i cijeli njen put predstavlja put kojim svi studenti žele ići.

"Zato njen odlazak predstavlja jedan veliki gubitak za nas kao studentsku populaciju i mlade doktore, jer nam je bila veliki uzor. U svakom trenutku kada je vidimo na hodniku, svi mlađi studenti, pamte je kao nasmijanu i vedru osobu koja je tješila mlađe studente i poručivala im da se ne sikiraju i ne brinu, te da će sve ispite položiti. Ona je svoje vrijeme posvećivala i drugim ljudima. Stvarno je bila posebna osoba i želim da je tako zapamtimo", zaključio je student.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije