Oprezno, povećan broj motociklista i biciklista u saobraćaju

Radiosarajevo.ba
Oprezno, povećan broj motociklista i biciklista u saobraćaju
Jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno suhom kolovozu. Intenzitet saobraćaja pojačan je na dionicama u gradskim centrima.

Uz povoljnije vremenske uslove uvećan je broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez, piše BIHAMK.

Savjetujemo vožnju prilagođenu uslovima na putu, kao i obavezno držanje odstojanja između vozila.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu "Karaula" na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi na sanaciji kolovoza, usporavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na sanaciji kolovozne konstrukcije u ulici Šekerova od spoja sa ulicom Šejh-Mehmedova do raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca, od 8 do 17 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac u vrijeme obustave je: Šejh Mehmedova- Ašikovac-Mehmeda Handžića.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Ruđera Boškovića, Sagrdžije, Kranjčevićeva i Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije