! / Oprez, vozači: Saznajte gdje vas danas očekuju obustave prometa u Sarajevu

18. 11. 2021. u 07:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. BIHAMK izdvaja puteve Ključ-Lanište-Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Cazin- Bosanska Krupa- Bihać- Ripač, Bugojno- Rostovo- Novi Travnik kao i pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu. Upozoravaju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj je potpuno obustavljen do subote (20.11.) do 06 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok sva vozila iz smjera Tuzle saobraćaju preko Dubrava.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling). Na magistralnom putu Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO
-Danas i sutra (18. i 19.11.), zbog radova, u vremenu od 08 do 16 sati obustavit će se saobraćaj u ulici Provare.
-Zbog realizacije protivminskih akcija, svaki radni dan od 08 do 15 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila na lokalnoj saobraćajnici Butila-Mostarsko raskršće (u dužini ograde kasarne Butila).
- Etapno se obustavlja saobraćaj u ulicama: Blagovac, Midhata Hujdura Hujke i Željeznička, radovi se izvode od 08 do 16 sati.
- U svrhu provođenja pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Hiseta (od 01 do 04 sata), Kolodvorska, Cicin Han, Karpuzova, Budakovići, Hakije Kulenovića, Bulevar Meše Selimovića (kod tramvajske stanice Nedžarići, smjer Ilidža-Baščaršija), Alifakovac, Veliki Alifakovac, Maguda, Megara, Maršala Tita, Čadordžina i Zlatnih Ljiljana (Hadžići).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA