Oprez: Putevi mokri, mogući odroni

Anadolija
Oprez: Putevi mokri, mogući odroni
/ Arhiv

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim dijelovima BiH, svim vozačima savjetuje se oprezna vožnja, poručuju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Prema posljednjim informacijama, zbog vremenskih uslova povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, stoga se vozači upozoravaju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Vozačima se savjetuje da posebnu pažnju obrate na više predjele te dionice u kotlinama i uz riječne tokove  gdje magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost.

Na autoputu Banja Luka - Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani, a vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Također, kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bugojno - Kupres, Kiseljak - Busovača, Kladanj - Olovo, Ustikolina - Goražde, Čapljina - Doljani i Ključ - Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Gorica - Vinjani Donji, zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, do 1. juna saobraća se usporeno. Preporučeno je korištenje drugih graničnih prelaza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije