Oprez, poledica na mostovima i prilazima tunelima

Radiosarajevo.ba
Oprez, poledica na mostovima i prilazima tunelima

Saobraćaj se ovoga jutra odvija usporeno na većini putnih pravaca u BiH. Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima kao i na dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica i Han Pijesak -Vlasenica gdje je za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na GP Izačić i GP Gorica na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Danas od 11 do 12 sati, zbog održavanja električnih instalacija, bit će zatvoren granični prelaz Bosanska Gradiška. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije