Opozvana načelnica: Vučićevi milioni posvađali Drvarčane

Radiosarajevo.ba
Opozvana načelnica: Vučićevi milioni posvađali Drvarčane
Printscreen / Dušica Runić

Većinom glasova prisutnih vijećnika na sjednici Općinskog vijeća Drvara u subotu je izglasan opoziv općinske načelnice Dušice Runić (SNSD). Za opoziv načelnice glasovalo je 9 vijećnika SNS-a, PDP-a, SP-a, DNS-a i HDZ-a 1990, a sjednicu su bojkotirali vijećnici HDZ-a BiH i SNSD-a. 

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić poručila je nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo njen opoziv da to samo može narod da učini, da je riječ o protivzakonitom postupku i da u "rušenju srpskog korpusa u Federaciji BiH pomažu podobni Srbi".

"Pozitivne promjene u opštini Drvar ne pogoduju federalnim i kantonalnim vlastodršcima, pa im u rušenju srpskog korpusa u FBiH pomažu podobni Srbi", rekla je Runić za Srnu.

Pojasnila je da je "izglasavanje opoziva" direktno kršenje člana 11. Zakona o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika opština u Federaciji BiH koji jasno definiše izuzetke od opoziva i kaže da se taj postupak ne može voditi u godini predviđenoj za lokalne izbore.

"Narod me izabrao, narod me može i opozvati, a ne devet nelegalnih ruku, među kojima je većina, nažalost, sa biografijama koje mogu biti predmet kriminalističke istrage", poručila je Dušica Runić.

Ona je istakla i da je grupa "grabežljivaca" uslovljava da se podnese nacrt budžeta kako bi oni mogli krčmiti obezbijeđena dva miliona KM za kapitalne investicije.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u septembru prošle godine, tokom posjete Drvaru, rekao je da je za taj grad iz budžeta Srbije prebačeno milion evra za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, te za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije