Opozicija NS RS-a napustila sjednicu zbog premijerke Željke Cvijanović

Radiosarajevo.ba
Opozicija NS RS-a napustila sjednicu zbog premijerke Željke Cvijanović

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a napustila je večeras posebno zasjedanje, bojkotujući izlaganje entitetske premijerke Željke Cvijanović o Prijedlogu ekonomske politike RS za 2016. godinu.

Poslanici SDS-a, PDP-a, NDP-a i SRS-a bojkotuju obraćanje Cvijanović još od "afere kupovina poslanika“, odnosno, kako smatraju, potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem ona govori o tome.

Cvijanović je i pored napuštanja zasjedanja opozicionara počela izlaganje o mjerama Ekonomske politike RS za 2016.godinu.

Osim o ovoj tački, poslanici bi trebalo da razmatraju i entitetski budžet za iduću godinu.

Bit će riječi i o Prijedlogu zakona o posebnom doprinosu za solidarnost, o izmjenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, oba po hitnom postupku.

Vlada RS-a je Narodnoj skupštini predložila na usvajanje i odluke o dugoročnom i o kratkoročnom zaduživanju entiteta u 2016. te između ostalog i Prijedlog rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje odlagališta otpada niske i srednje radioaktivnosti u općini Dvor, Republika Hrvatska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije