Opljačkana poslovnica Lutrije BiH u Ferhadiji

Radiosarajevo.ba
Opljačkana poslovnica Lutrije BiH u Ferhadiji

U četvrtak 8. augusta oko 18.30 sati, u prostorijama poslovnice Lutrije BiH Sarajevo, u ulici Ferhadija br. 6, Općina Centar, dvije nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem, izvršile krivično djelo razbojništva, nad radnicom, kojom prilikom je otuđena određena suma novca.

O ovom događaju je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Istog dana, policijski službenici Pete PU, Ilijaš lišili su slobode Š.S., rođenog 1979. godine iz Ilijaša, po potrazi PU Kakanj od 2. augusta zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na području PU Kakanj. Š.S. je u 21.35 sati predat je u dalju nadležnost policijskim službenicima PU Kakanj na dalje postupanje.

Policijski službenici Prve PU, Stari Grad u četvrtak u 21.15 sati lišili su slobode Z.E., rođenog 1980. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na štetu policijskog službenika PS Stari Grad, D.A, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

U tuči i pucnjavi u Sarajevu ranjene dvije osobe

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo uručili su 98 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 18 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno vozilo je isključeno-neregistrovano, saopšteno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije