Opljačkali i zlostavljali sveštenika i suprugu

Radiosarajevo.ba
Opljačkali i zlostavljali sveštenika i suprugu

Maskirani razbojnici sinoć su u mjestu Kalederovci, u općini Derventa, ranili sveštenika Savu T. i nanijeli tjelesne povrede njegovoj supruzi. Oko 22.30 sati, dvije maskirane osobe su izvršile razbojništvo nad ovim pravoslavnim sveštenikom i njegovom suprugom u njihovoj porodičnoj kući, potvrđeno je iz CJB Doboj.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, utvrđeno je da su zasad nepoznati maskirani razbojnici, koji su bili naoružani, nasilno provalili u kuću i vezali sveštenika Savu T, fizički ga maltretirali, a potom su mu iz vatrenog oružja nanijeli prostrelnu ranu u predjelu glave

Zbog zadobijenih teških tjelesnih povreda sveštenik je prevezen i zadržan na liječenju u Kliničko medicinskom centru Banja luka. Povrijeđeni su prevezeni u Regionalni medicinski centar Doboj, gdje je J.T. zadržana na liječenju

Njegovoj supruzi J.T. koja je također bila vezana i fizički maltretirana, nanešene su tjelesne povrede u predjelu tijela i glave. 

Za vrijeme razbojništva, komšije su krenule prema sveštenikovoj kući, ali, kada su ih razbojnici primijetili, iskočili su kroz prozor i udaljili se u nepoznatom pravcu. Prilikom bježanja izvršioci su ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, srećom, niko nije povrijeđen. 

Uviđaj lica mjesta vrše policijski službenici Sektora kriminalsitičke policije CJB Doboj, zajedno s prolicijskim službenicima Policijske stanice Derventa. U toku je operativni rad na pronalasku osoba koje su na ovaj način počinili krivično djelo razbojništva, objavila je agencija Fena.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije