Osvanuo novi transparent u Mostaru: "UZP će pasti kao Stari most '93"

Radiosarajevo.ba
Osvanuo novi transparent u Mostaru: "UZP će pasti kao Stari most '93"
Foto: Bljesak.info / Transparent u Mostaru

U Mostaru je postavljen transparent na kojemu piše ''UZP će pasti ko Stari most '93''. UZP je, podsjetimo, skraćenica za udruženi zločinački poduhvat, a danas je godišnjica presude hrvatskoj "šestorci" u Haagu, te samoubistva osuđenog zločinca, generala Slobodana Praljka.

Transparent je, piše Bljesak.info, postavljen na ogradu biskupske rezidencije preko puta katedrale odakle se često odašilju poruke, a pretpostavlja se kako je transparent postavljen tokom noći sa srijede na četvrtak.

Podsjetimo, bivšim visokim političkim i vojnim dužnosnicima Hrvatske Republike Herceg Bosne: Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću sud u Haagu je potvrdio presudu od ukupno 111 godina zatvora zbog, kako je navedeno u presudi, progona, ubistva, silovanja, deportacije, zatvaranja, uništavanja imovine širokih razmjera i drugih zločina, počinjenih u okviru udruženog zločinačkog pothvata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije