Operativna akcija Klaster: Deset osoba uhapšeno, pronađeno 160.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Operativna akcija Klaster: Deset osoba uhapšeno, pronađeno 160.000 KM
Fena / Foto arhiva/SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas, 21. februara, su u sklopu operativne akcije "Klaster" slobode lišili deset lica.

Uhapšeni će u toku dana biti sprovedeni u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Tužilašva Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa do sada su otkriveni i privremeno oduzet novac u iznosu od 165.000 konvertibilnih maraka, poslovna dokumntacija, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela "Organizovani kriminal", "Nedopuštena trgovina" i "Pranje novca" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, kao i krivična djela iz krivičnih zakona Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikta i to "Podstrekavanje", "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "Falsifikovanje ili uništenje službene isprave" i "Krivotvorenje službene isprave".

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

Operativna akcija još uvijek je u toku te će o konačnom ishodu javnost biti informisana naknadno, saopćeno je iz SIPA-e.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su na području Banje Luke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara započeli operativnu akciju "Klaster".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije