Općina u Sarajevu već isplatila EU novčanu pomoć za 2.681 korisnika

1
Radiosarajevo.ba
Općina u Sarajevu već isplatila EU novčanu pomoć za 2.681 korisnika
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Fascinantni prizori Sarajeva iz zraka

Nakon što su jutros na račun Općine Centar doznačena finansijska sredstva u iznosu od 1.066.421,92 KM za isplatu novčane pomoći EU, Služba za finansije Općine Centar u toku dana je izvršila isplatu prema bankama za 2681 korisnika koji su ispunili uslove javnog poziva.

Naime, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je unijelo naloge za svih 79 općina i gradova prošlog četvrtka, a Ministarstvo finansija je jutros pustilo naloge prema općinama i gradovima.

Odmah nakon što su sredstva doznačena na račun Općine Centar Služba za finansije prioritetno je izvršila isplatu prema bankama za dobitnike ove pomoći. 

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Da podsjetimo, javni poziv za dodjelu sredstava sa pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima - Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize je zatvoren 10. novembra 2023. godine.

Od ukupno 216.360 domaćinstava po sve četiri kategorije pravo na novčanu pomoć od EU ostvarilo je 154.779 domaćinstava u FBiH, saopćeno je iz Općine Centar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije