Općina Centar sufinansira odlazak mladih sportista na internacionalna takmičenja

0
Radiosarajevo.ba
Općina Centar sufinansira odlazak mladih sportista na internacionalna takmičenja
Foto: Arhiv / Opcina Centar

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za sufinansiranje odlaska mladih sportista sa područja ove lokalne zajednice na internacionalna takmičenja.

Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.
Pravo prijavljivanja mogu ostvariti mladi državljani Bosne i Hercegovine starosne dobi od 15 do 30 godina koji imaju prebivalište na području općine Centar, a koji se pripremaju i učestvuju na organiziranim sportskim takmičenjima.

Novčana sredstva dodjeljuju se za finansiranje troškova odlaska mladih sportista na internacionalna sportska takmičenja u tekućoj kalendarskoj godini.

Podnosilac zahtjeva može aplicirati dva puta u toku kalendarske godine za odlazak na dva različita internacionalna takmičenja.

Iznosi nepovratnih sredstava koji se mogu dodijeliti su: do 400 maraka za odlazak na takmičenja u zemlje regiona (Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija); do 600 KM za troškove odlaska na evropska takmičenja; do 800,00 KM za troškove odlaska na svjetska takmičenje; do 1.000 KM za troškove odlaska na olimpijske i paraolimpijske igre.

Podnosioci prijave na javni poziv obavezni su dostaviti:
a) CIPS prijavu o mjestu prebivališta lica koje učestvuje na internacionalnom takmičenju (ne stariju od 6 mjeseci);
b) potvrdu kluba da je takmičar aktivan član kluba;
c) dokaz ili potvrdu o učešću na internacionalnom takmičenju;
d) dokaz da troškove odlaska na sportsko takmičenje ne snosi organizator;
e) motivaciono pismo lica koje učestvuje na takmičenju;
f) pregled troškova odlaska na takmičenje potpisan od strane podnosioca zahtjeva.

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za društvene djelatnosti, putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1.

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava.

Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu pozvati broj telefona 033/562-474.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije