Onesvijestila se, pa je udario tramvaj

Radiosarajevo.ba
Onesvijestila se, pa je udario tramvaj

Radosava Džino
(1959.) zadobila je danas teške tjelesne povrede, kada ju je, na Dolac Malti u Sarajevu (ispred zgrade Veterinarskog fakulteta), udario tramvaj. Nesreća se, kako nam je potvrdio glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajeva Irfan Nefić, dogodila oko 12.40.

Tramvajski saobraćaj u Sarajevu zbog ove je nesreće bio nakratko zaustavljen

Policija je završila uviđaj, a zasad nam nisu mogli potvrditi informacije koje navode svjedoci događaja: pješakinja je prvo izgubila svijest i pala na tramvajske šine, nakon čega se dogodila nesreća.

Od Biljane Jandrić, glasnogovornice KCUS-a, doznali smo da je „pacijentica primljena oko 13 sati, s povredama glave i kontuzijom grudnog koša.“ Od Jandrić smo saznali da je unesrećnoj ustanovljena (i odmah sanirana) posjekotina na glavi, ali da ima frakture lijevog dijela rebara, što je teža tjelesna povreda.

Džino je, nakon dijagnosticiranja, upućena na Kliniku za torakalnu hirurgiju gdje će biti hospitalizovana; za sada je stabilnih vitalnih parametara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije