Olujni vjetrovi i dalje prijete BiH, objavljena prognoza za narednu sedmicu

Radiosarajevo.ba
Olujni vjetrovi i dalje prijete BiH, objavljena prognoza za narednu sedmicu
Arhiv / Olujni vjetrovi i dalje prijete BiH

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Tuzla 5; Zvornik 6; Doboj, Zenica 8; Banja Luka, Gradačac 9; Ivan Sedlo, Sokolac 10; Drvar 11; Bugojno, Livno 12; Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg 13; Grude, Sanski Most, Trebinje 14; Mostar 15; Neum 16 stepeni.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U večernjim satima na planinama sa snijegom. Više padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u južnim i zapadnim područjima naše zemlje od 40 do 60, lokalno oko/iznad 70, a u ostatku zemlje, uglavnom, od 5 do 15 l/m2. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima jugozapadni. Dnevna temperatura od 9 do 14, na jugu do 17 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 14 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika postepeno će se pogoršavati, što bi kod osjetljivih osoba moglo dovesti do jačanja tegoba, vezanih uz njihove bolesti. Uticaj promjene će se, tokom prijepodneva, sa jugozapada proširiti na cijelu zemlju. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, u noći problemi sa snom. Južno strujanje i povećan sadržaj vlage u zraku, također će praviti probleme hroničnim bolesnicima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

U ponedjeljak 23.12.2019., pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u područjima iznad 1200 m slab snijeg ili susnježica. U jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Hercegovine je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 14 °C.

U utorak 24.12.2019., jutro umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana postepeno smanjenje naoblake. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i i istočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

U srijedu 25.12.2019., jutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom. U ostatku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U ostalim područjima naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 13 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije