Okončan protestni skup: Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

0
AA
Okončan protestni skup: Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju
Anadolija / Granični prelaz - Orašje: Bio blokiran put

Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončati protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz Orašje.

Odluku o razilaženju i deblokadi granice donijeli su nakon konsultacija i pristanka na prijedlog predstavnika Vlade Federacije BiH. Predstavnici poljoprivrednika će nastaviti razgovore s resornim vlastima Federacije BiH.

Grupa poljoprivrednika iz Posavskog kantona jutros, 8. septembra u deset sati, počela je protest, optužujući Vladu Federacije BiH da duži vremenski period ne udovoljava njihovim zahtjevima.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Glavni od zahtjeva je isplata novčane pomoći za proizvedenu pšenicu u prošloj i ovoj godini, što je iz resornog ministarstva ranije obećano, ali nije ispunjeno shodno neusvajanju rebalansa budžeta Federacije BiH.

Ovo je danas, 8. septembra, pojasnio i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić, istaknuvši da će se dva i po miliona maraka pokušati iznaći u narednom periodu.

Kako je on pojasnio tokom sastanka s poljoprivrednicima, za proceduru će trebati okvirno mjesec i po.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije