Oko 500 građana i danas protestovalo u Bugojnu

Radiosarajevo.ba
Oko 500 građana i danas protestovalo u Bugojnu

Protesti u Bugojnu u znak podrške građanima Tuzle nastavljeni su i danas pred zgradom Općine u tome gradu.

Oko 500 nezaposlenih, ljudi koji su ostali bez posla i građani nezadovoljni radom instituacija vlasti na svim nivoima, poručili su odgovornima da trebaju konačno početi raditi posao za koji su plaćeni, na pozicijama koje obnašaju zahvaljujući glasovima naroda.

Uz ukidanje kantona i smjenu kantonalnih vlada te općeg zahtjeva za poboljšanje života građana Federacije BiH, zatražili su oslobađanje demonstranata uhapšenih tokom jučerašnjih protesta, odgovornost izvršne vlasti u Općini i smjenu Općinskog vijeća Bugojno.

Zahtijevaju, također, da lokalna vlast pokrene proces protiv odgovornih u javnim ustanovama i preduzećima od 1995. do danas, s obzirom na katastrofalnu situaciju u istima, kao i da se preispita porjeklo imenovine bugojanskih bogataša.

Nakon okupljanja pred zgradom Općine, koju su gađali jajima, demonstranti su se uputili prema centru grada gdje su, također, pročitali svoje zahtjeve.

Skup je protekao bez incidenata, a osiguravali su ga službenici Policijske uprave Bugojno.

Novi je zakazan za sutra u 12 sati ispred zgrade Općine Bugojno.

Upućen je poziv građanima da dođu u što masovnijem broju i da se na dostojanstven način bore za prava koja im pripadaju, bez kamenica i demoliranja objekata, i ponašanja koje bi se eventulano moglo pretvoriti u neželjene incidente.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije