OHR u Mostaru napustio spornu lokaciju još 2010.

Radiosarajevo.ba
OHR u Mostaru napustio spornu lokaciju još 2010.

Medijski izvještaji koji tvrde da je bomba nađena u blizini prostorija OHR-a u Mostaru su pogrešni, jer je OHR napustio tu lokaciju još 2010. godine, rečeno je Agenciji Fena u OHR-u. 

Kako su naveli iz OHR-a, očekuju da svi politički čimbenici reagiraju konstruktivno u osudi svih aktivnosti i izjava koje dižu tenzije u Mostaru ili bilo gdje drugo, te navode da očekuju i da nadležne institucije provedu temeljitu istragu u vezi s ovim incidentom. 

Kada je u pitanju aktuelna politička situacija u Mostaru, stav OHR-a je poznat i nepromijenjen. 

"Potpuno smo svjesni pravne neizvjesnosti i financijskih izazova koji prijete Mostaru. Te izazove su proizveli neuspjesi političara da postignu kompromisno rješenje u skladu s presudom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine", podsjećaju u OHR-u. 

Ističu i da je široki politički kompromis najbolje dugoročno rješenje ovog problema, a OHR, s punom podrškom međunarodne zajednice, radi s političkim strankama da bi olakšali postizanje takvog kompromisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije