OHR dao podršku policiji KS-a u naporima da održe sigurnost

Radiosarajevo.ba
OHR dao podršku policiji KS-a u naporima da održe sigurnost
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Uviđaj u Sarajevu
Iz Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini izrazili su saučešće povodom jutrošnjeg ubistva policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

"Ured visokog predstavnika upućuje najdublje izraze saučešća porodicama i kolegama policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su jutros brutalno ubijeni u Sarajevu dok su obavljali svoju dužnost. OHR istovremeno želi izraziti punu podršku policiji Kantona Sarajevo i pripadnicima agencija za provođenje zakona u njihovim naporima da održe sigurnost, te javni red i mir za sve građane BiH”, stoji u saopćenju OHR-a.

U pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru, u petak, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je jedan policajac, a drugi teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

U oružanom napadu jedan policajac je ubijen na licu mjestu, dok je drugi sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za život drugog policajca, nažalost, on je preminuo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije