Ogorčen otac stradale djevojke

Radiosarajevo.ba
Ogorčen otac stradale djevojke

Otac Jelene Ševarika, koja je stradala u saobraćajnoj nesreću u junu prošle godine u Banjoj Luci, nezadovoljan presudom u tom slučaju, zatražio je danas njeno poništenje, ili će, kako je zaprijetio, pravdu uzeti u svoje ruke.

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je u ponedjeljak Mirka Moconju (30) iz Banje Luke na dvije godine zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Banjalučanka Jelena Ševarika (21).

Međutim, Jelenin otac, Vladimir Ševarika, kaže da je osuđeni Moconja „samo saučesnik u ubistvu njegove kćerke“, dok je „čovjek koji je automobilom ubio Jelenu, a potom se smijao, tretiran kao svjedok i proglašen oštećenim licem“.

Vladimir Ševarika je na današnjoj pres-konferenciji „dao rok pravosuđu RS-a da za 15 dana poništi“ presudu banjalučkog Okružnog suda i obnovi postupak u vezi s tim slučajem, te da optuži, kako kaže, pravog ubicu njegove kćerke, Sinišu Tolimira.

„Ukoliko pravosuđe RS-a to ne uradi, ubit ću Sinišu Tolimira i još deset osoba koje su napravili farsu od tog suđenja“, rekao je vidno ogorčen Ševarika.

On dalje navodi da će „nakon što ubije Sinišu Tolimira i još deset osoba“, čija imena nije želio otkriti, „na kraju presuditi samom sebi“.

Vladimir Ševarika ističe da je ogorčen presudom i kaže da je izgubio vjeru u pravosuđe i MUP.

„Ovom presudom pravosudni sistem RS-a ponovo je ubio moju Jelenu. Na dvije godine osuđen je čovjek koji je saučesnik u saobraćajnoj nesreći, dok se drugom čovjeku, koji je ubio moje dijete, uopšte nije sudilo. Ukoliko pravosudni organi ne isprave grešku, bit ću prisiljen uzeti pravdu u svoje ruke“, rekao je, između ostalog, Vladimir Ševarika.

Prema onom što stoji u optužnici, do nesreće je došlo kada je Moconja započeo skretanje ulijevo i oduzeo pravo prvenstva "golfu", kojim je upravljao Siniša Tolimir (19) iz Trna, a koji je dolazio iz suprotnog pravca. "Golf" je nakon sudara odbačen na trotoar, gdje je udario Jelenu Ševariku, koja je zbog zadobijenih povreda preminula 23. juna prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije