Oglasio se Sindikat radnika BHRT-a: "Nećemo i ne želimo biti kolateralna šteta političkih odluka"

3
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Sindikat radnika BHRT-a: "Nećemo i ne želimo biti kolateralna šteta političkih odluka"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Samostalni sindikat radnika u BHRT

Upravni odbor Samostalnog Sindikata Radnika u BHRT-u podržava sve aktivnosti koje će ubrzati i dovesti do trajnog rješenja materijalno finansijske situacije BHRT-a i agonije u kojoj se nalaze uposlenici državnog Javnog servisa.

"U svjetlu aktuelnih problema u vezi sa prekidom usluga Radioteleviziji Federacije Bosne i Hercegovine, želimo istaći da smo tokom dugotrajne, višegodišnje borbe za poboljšanje radnih prava uposlenika upozoravali na mogućnost eskalacije situacije i upoznali sve vladajuće strukture i državne i federalne i bivše i sadašnje ali trajnog rješenja nema.

Uposlenici državnog Javnog servisa su došli do zida. Gospodo, hitno je potrebno pronaći rješenje za raspodjelu RTV takse na nivou BiH u skladu sa Zakonom, obzirom  da se višemilionska sredstva namijenjena za naše plate i naknade gomilaju na računima RTRS-a, FTV-a, sada i računu Elektroprivrede Bosne i Hercegovine. Uposlenici BHRT-a nisu dobili naknadu za topli obrok za mart i april, od mizernih 7 KM po danu a neizvjesno je kada ćemo i  da li ćemo primiti aprilsku platu.

Senad Bašić se oglasio nakon dugo vremena, pratitelji ga zasuli porukama podrške

Senad Bašić se oglasio nakon dugo vremena, pratitelji ga zasuli porukama podrške

U ime 450 članova Samostalnog Sindikata Javnog servisa BiH - BHRT-a, zahtijevamo hitno djelovanje sa konkretnim rješenjima, jer su uposlenici BHRT-a, bez ikakve krivice, suočeni s nepravedno niskom platom i poniženjem, kolateralna šteta trenutne situacije.

Mi zahtijevamo dostojanstven rad, ugovorene, sigurne i redovne plate, a ne nestabilne, neizvjesne i lišene radnih, socijalnih i sindikalnih prava.

SSR u BHRT-u dugotrajno se angažovao u borbi za opstanak Javnog servisa Bosne i Hercegovine, i ponavljamo da nećemo i ne želimo biti kolateralna šteta političkih odluka i poslovodstava. Nastavit ćemo se boriti za osnovna prava naših članova i uposlenika", saopštili su iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije