Oglasio se Haris Zahiragić o novom mandatu

5
I. S.
Oglasio se Haris Zahiragić o novom mandatu
FOTO: Facebook / Haris Zahiragić

Zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) Samra Ćosović-Hajdarević u Skupštini Kantona Sarajevo podnijela je ostavku na ovoj funkciji.

Prema listama, nju bi trebao naslijediti Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA.

On je prokomentarisao ove navode za Radiosarajevo.ba.

"Nemam još šta da kažem pošto to još uvijek nije formalizovano. Čuo sam i ja da su zastupnici dali izjave da ne prihvataju mandat i da sam ja sljedeći", kratko je rekao Zahiragić.

Ponovio je da neće izlaziti u javnost dok ova informacija ne bude potvrđena i formalno.

Kako je Ćosović-Hajdarević pojasnila, više je privatnih i profesionalnih razloga za ovu ostavku.

"Protekle 2 godine u Skupštini Kantona Sarajevo bile su burne, od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu... Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno. Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici. Naravno, moj društveni angažman neće prestati, šta više, samo će on, barem za sada, biti izvan skupštinskih klupa", pojasnila je Ćosović-Hajdarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije