Oglasilo se Vijeće roditelja KS: Sin Almira Brkića ostao nam svima u amanet

Radiosarajevo.ba
Oglasilo se Vijeće roditelja KS: Sin Almira Brkića ostao nam svima u amanet
Foto: Facebook / Tragično stradali bračni par Brkić

Nakon tragične nesreće porodice Brkić u petak na ulazu u tunel Igman kod Kiseljaka, u kojoj su poginuli profesor Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka F. B. dok je sin B. B. prevezen sa povredama u bolnicu, oglasilo se Vijeće roditelja Kantona Sarajevo na Facebook stranici.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti teškim bolom i osjećajem tuge zbog posljednjeg tragičnog događaja, u kojem je smrtno stradao naš roditelj, član Upravnog odbora i koordinator za Vogošću i Ilijaš, Almir Brada Brkić, sa suprugom Lamijom i kćerkom F. B., želimo podijeliti javnosti veličinu onoga što je iza sebe ostavio naš profesor Brada.

Poznat identitet nastradalih: Poginuo profesor sa suprugom i kćerkom

OŠ 'Zahid Baručija' izrazila saučešće porodicama Brkić i Selimović

Kao roditelj i nesebični entuzijasta, svojim humanim djelima zadužio je sve nas da ne smijemo posustati u činjenju dobra i svega onoga što čini ljubav prema djeci i svim ljudima sa kojima živimo.

Almir Brkić: Profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu bio je veliki čovjek i humanitarac - undefined

Facebook: Almir Brkić: Profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu bio je veliki čovjek i humanitarac

Njegovo nesebično davanje u radu Vijeća roditelja bilo je za svaku pohvalu, bio je čovjek uvijek spreman pomoći drugima i prvi u svim humanitarnim akcijama.

Posljednja objava poginulog profesora Brkića pokazuje koliko je veliki čovjek bio

Ono što ne smijemo nikada zaboraviti je njegov sin Bilal, koji je ostao svima nama u amanet, da mu vratimo za sve dobro koje je Brada učinio za nas.

Zato tražimo od nadležnih ustanova, Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, da poduzmu sve aktivnosti kako bi naš Bilal dobio svu potrebnu njegu, nastavio život, iako sa bolom koji će vječno nositi sa sobom, bez svojih najmilijih, ali da ne oskudijeva u onom što mu život znači.

Tri osobe stradale u stravičnom udesu kod Sarajeva, poznato odakle su

Molimo sve medije za očuvanje novinarske etike i dostojanstva u izvještavanju o ovakvim i sličnim slučajevima, jer moramo misliti na one koji ostaju i kojima će vaši tekstovi uvijek biti dostupni i podsjećati na ono što se dogodilo", navodi se u saopćenju Vijeća roditelja Kantona Sarajevo. 

Poznato vrijeme i mjesto dženaza-namaza profesora Brkića i njegovih najbližih - undefined

Facebook: Poznato vrijeme i mjesto dženaza-namaza profesora Brkića i njegovih najbližih

Poznato je vrijeme i mjesto dženaza-namaza profesora Brkića i njegovih najbližih. Almir Brkić, zajedno sa suprugom Lamijom i kćerkom F. B. bit će pokopan u ponedjeljak u 18 sati na Mezarju Bradići kod Vogošće. 

Tevhid će se proučiti istog dana poslije ikindija-namaza u centralnoj džamiji u Vogošći. 

"Prijevoz do mezarja i nazad je osiguran iz Fojnice, ispred hotela "Reumal", sa polaskom u 15 sati", objavili su rodbina i prijatelji na društvenim mrežama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije