Oglasili se iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS nakon što je bager presjekao kabl

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS nakon što je bager presjekao kabl
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Bager presjekao kabl kod Građevinskog fakulteta

Nakon objavljene informacije da je bager presjekao kabal u neposrednoj blizini Građevinskog fakulteta Sarajevo. Oglasili su se iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. 

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo obavijestio je javnost da su zaposlenici kompanije “Logosoft” otklonili kvar nastao građevinskim radovima na terenu, usljed kojeg je došlo do prekida u radu informacionog sistema Zavoda.

“Iako je kvar bio izvan okolnosti na koje je mogao utjecati Zavod, upućujemo izvinjenje svim pacijentima i zaposlenicima u zdravstvenom sektoru, zbog eventualnih neprijatnosti”, naveli su iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Potvrdili su da sistem ponovo funkcionira uredno i bez poteškoća.

Podsjećamo, na mail redakcije portala Radiosarajevo.ba dostavljene su dvije fotografije sa kratkim opisom - bager presjekao kabl kod Građevinskog fakulteta u Sarajevu.

U mailu nije precizirano da li je riječ o optičkom kablu, ili onome koji stanovnike ovog dijela grada napaja električnom energijom.

Kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova KS ali nisu imali prijavljen ovaj slučaj, kao i Elektrodistribuciju, ali ni tamo slučaj nije prijavljen.

Na kraju smo pozvali i telefonski broj Građevinskog fakulteta, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

Na sreću, Zavod zdravstvenog osiguranja KS se oglasio i tvrde da je kvar otklonjen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije