Oglasili se iz Opće bolnice Sarajevo o omikron soju

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Opće bolnice Sarajevo o omikron soju
Opća bolnica / Doktori sa pacijentima

U Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, u protekla dva dana, pregledano je 46 pacijenata, a 4 sa akutnom infekcijom su primljena na hospitalizaciju.

Na ovom odjelu jutros je na bolničkom liječenju 60 pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, 4 pacijenta su na respiratoru–invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, 2 na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, a 5 pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju.

Dvije lijepe vijesti ovog jutra stižu iz Opće bolnice, za sada nema razloga za paniku od omikron varijante. 

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

"Za sada nema spoznaja da se kod hospotaliziranih pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi pojavili simptomi omikron soja korona virusa. Ako se pojave, radit ćemo sve da ga što prije izoliramo i saznamo karakteristike virusa", kaže prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja Opće bolnice.

U prethodnih 48 sati u Općoj bolnici je rođeno 11 beba, urađene su 4 operacije, a ukupno je bilo 1.876 pregleda i 7.901 zdravstvena usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije