Oglasila se supruga Osmana Mehmedagića: Nije tačno da je imao srčani udar

4
Radiosarajevo.ba
Oglasila se supruga Osmana Mehmedagića: Nije tačno da je imao srčani udar
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Osman Mehmedagić

Amela Šehović Mehmedagić, supruga Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), oglasila se na društvenim mrežama nakon što se u javnosti pojavila informacija da je njen suprug imao srčani udar.

"Zbog mnogobrojnih poziva i poruka koje mi upućujete, vođeni vijestima sa tzv. portala, da je Osman doživio težak srčani udar, imam potrebu da obavjestim dobronamjerne ljude da je to još jedna u nizu laži koje se iznose na račun mog supruga", napisala je ona.

Inače, reporter Slobodan Vasković jutros je objavio kako je Mehmedagić sinoć "imao težak srčani udar, u kasnim večernjim časovima; Pronašao ga je u besvjesnom stanju blizak član porodice; Osmica je operisan u KCUS, ali je u kritičnom stanju".

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

No, informacija nije tačna.

Kako se doznaje, Mehmedagić niti je imao srčani udar niti operaciju već intervenciju nakon koje se ide kući, što je potvrdila i njegova supruga. Nezvanično, riječ je o ranije zakazanom zahvatu, koji je obavljen na KCUS-u gdje su mu ugrađena dva stenta - riječ je o angioplastičkom zahvatu, široko rasprostranjenoj metodi kojom se liječe začepljenja ili suženja srčanih arterija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije