Oglasila se stranka Živka Budimira

Radiosarajevo.ba
Oglasila se stranka Živka Budimira

 

Predsjedništvo Stranke pravde i povjerenja (SPP), najoštrije osuđuje pritvaranje predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i predsjednika ove stranke. “Stoga, tražimo njegovo puštanje u zakonom propisanom roku od 24 sata. Smatramo da nije bilo niti potrebe za njegovim privođenjem, jer je riječ o poštenom čovjeku preko kojega se žele postići politički ciljevi i institucionalni nered u Federaciji BiH.”

SPP će uskoro održati novu sjednicu Predsjedništva, kojom bi trebao predsjedavati predsjednik Stranke pravde i povjerenja i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Na sinoćnoj hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništva SPP-a je zaključeno da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir priveden zbog toga što nije želio nezakonito potpisati rekonstrukciju Vlade Federacije BiH, ističe se u saopćenju stranke.

“Trenutak u kojem je izvedena akcija i metode jasno govore da je riječ o napadu na institucije Federacije BiH i izazivanje novog nereda u Federaciji BiH, čemu je možda imao utjecaja i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Upravo njemu najviše i odgovara nered u Federaciji BiH jer nitko, osim američkog veleposlanika u BiH, nije razotkrio Dodikovu politiku odlučivši sa njim više i ne komunicirati.

Živko Budimir je dokazao da je domoljub i ukoliko mu se nešto i stavlja na teret, zbog svega rečenog treba danas biti pušten da se brani sa slobode, a svi ostali koji su pritvoreni trebaju osobno rješavati svoje sporove. U njegovom slučaju je sigurno riječ o podvali, posebice uzme li se u obzir da ga se tereti za 47 tisuća maraka. Ove opužbe su neistinite i nisu dokazane na sudu.

Istodobno predsjednika manjeg entiteta RS-a Milorada Dodika se teretilo za 100 milijuna maraka i nije ga se privodilo, nego se degradiralo tadašnjeg šefa krim policije u SIPA-i generalnog inspektora Dragana Lukača. Isto je i sa aferom „Reket“ u kojoj su bili optuženi najviši dužnosnici SDP-a, kao i tragikomične oslobađajuće presude predsjednika HDZ BiH.”

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije