Oglasila se SIPA nakon današnjeg hapšenja u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se SIPA nakon današnjeg hapšenja u Sarajevu
Foto: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 342. Krivičnog zakona Federacije BiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 382. „Protivzakonito posredovanje“ i člana 346. „Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela“ istog zakona.

Postupajući po naredbama Suda BiH, policijski službenici SIPA-pretresli su na području Kantona Sarajevo stambeni objekat, vozilo i osobu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilni telefon, laptop i računarsku jedinicu.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je danas saopćilo da je SIPA uhapsila jednu osobu u slučaju istrage ubistva Dženana Memića, te su vršeni i pretresi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije