! / Oglasila se SIPA nakon današnjeg hapšenja u Sarajevu

22. 04. 2021. u 15:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 342. Krivičnog zakona Federacije BiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 382. „Protivzakonito posredovanje“ i člana 346. „Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela“ istog zakona.

Postupajući po naredbama Suda BiH, policijski službenici SIPA-pretresli su na području Kantona Sarajevo stambeni objekat, vozilo i osobu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobilni telefon, laptop i računarsku jedinicu.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je danas saopćilo da je SIPA uhapsila jednu osobu u slučaju istrage ubistva Dženana Memića, te su vršeni i pretresi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA