Oglasila se inspekcija o pojavi kurbanske krvi u Nahorevskom potoku

Radiosarajevo.ba
Oglasila se inspekcija o pojavi kurbanske krvi u Nahorevskom potoku
Foto: Screenshot / Krv u potoku

Nakon što je jutros brojne Sarajke i Sarajlije šokirao prizor iz naselja Nahorevo u kojem je s vodom Nahorevskog potoka bila pomiješana i kurbanska krv, oglasili su se iz Kantonalne uprave iz inspekcijske poslove o ovom slučaju.

"Inspektori veterinarske inspekcije danas, kao i svakog Kurban-bajrama, obavljaju veterinarsko-zdravstveni pregled životinja nakon jačanja, kako u registrovanim objektima za klanje, tako i na imanju IZuBiH u Jarčedolima na kojem se nalazi objekat uslovan za obredno klanje životinja, pregled kao i privremeno konzerviranje hlađenjem kurbanskog mesa koje će se podijeliti", istakao je glavni veterinarski inspektor Semir Velić.

On je dodao i to kako je inspekcija o pojavi krvi u Koševskom potoku upoznata iz medija, te se okolnosti pod kojima se desio ovaj slučaj provjeravaju.

"Napominjemo da se s nejestivim dijelovima kurbana mora postupati kako prema vjerskim tako i prema propisima iz oblasti zaštite okoliša. Nejestive dijelove nužno je odložiti zakopavanjem na vlastitom imanju, spriječiti zagađenje okoline zakopavanjem čime se sprečava i raznošenje otpada", podvukao je Velić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije