Oglasila se inspekcija o medicinskom otpadu u Buškom jezeru: "Nije štetan za okolinu"

3
Fena
Oglasila se inspekcija o medicinskom otpadu u Buškom jezeru: "Nije štetan za okolinu"
Foto: M.M./Radiosarajevo.ba / Otpad na Buškom jezeru

Medicinski otpad koji je proteklih dana odbačen na obali Buškog jezera odnosno na razgraničenju općina Livno i Tomislavgrad ne predstavlja ekološku prijetnju lokalnoj zajednici.

Kako je za Fenu potvrdio direktor Uprave za inspekcijske poslove Kantona 10 Dubravko Kovačević, radi se o desetak kutija s vrećicama koje sadržavaju infuzije glukoze s intravenskim dodacima.

Prema njegovim riječima, sav odbačeni medicinski otpad je prikupljen i zbrinut u Domu zdravlja Tomislavgrad te će biti u dogledno vrijeme uništen prema Pravilniku o gospodarenju medicinskim otpadom.

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Zbog rasta minimalca u RS povećene cijene svih usluga: Poskupila kafa, šišanje, kirije...

Osim radnika Uprave za inspekcijske poslove Kantona 10 na teren su jučer izašli i djelatnici MUP-a Kantona 10 koji su obavili uviđaj te poduzeli druge istražne mjere s ciljem pronalaska počinitelja ovog dijela kao i porijekla odbačenog medicinskog otpada.

Inače, Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum iz Livna prva je upozorila na ovaj ekološki incident, objavivši na svojoj Facebook stranici fotografije odbačenog otpada.

Na Buškom Jezeru nalazi se veća količina odbačenog medicinskog otpada Svaki komentar je suvišan. Netko je ovo platio,...

Posted by Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum - Livno on Saturday, March 11, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije