Oglasila se fočanska bolnica nakon što je beba prilikom poroda ispuštena na pod

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se fočanska bolnica nakon što je beba prilikom poroda ispuštena na pod
Foto: Bolnica Foča / Fočanska bolnica / Ilustracija

U Univerzitetskoj bolnici u Foči je pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio u toj ustanovi, kada je novorođenče prilikom poroda palo na pod.

Oni ističu da zbog istrage ne mogu iznositi više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj.

"Izražavamo žaljenje zbog nenamjernog neželjenog događaja koji se desio u našoj Ustanovi.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Istražuje se slučaj iz BiH: Beba ispuštena nakon poroda,  hitno prebačena u Sarajevo?

Istražuje se slučaj iz BiH: Beba ispuštena nakon poroda, hitno prebačena u Sarajevo?

Preduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na ljekarske preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva je bilo stabilno.

Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih ljekara, pedijatara i ginekologa, da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka liječenja.

Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog ljekara, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak", kazali su iz Univerzitetske bolnici u Foči za Nezavisne.

Roditelji djevojčice Džene Gadžun ne odustaju od istine, najavili novi potez

Roditelji djevojčice Džene Gadžun ne odustaju od istine, najavili novi potez

Podsjećamo, prvi rezultati istrage ukazuju da je djevojčicu neposredno nakon poroda ispustila babica, te da je pala na pod.

Beba je hitno prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ispostavilo se da ima teške povrede glave, pa je operisana i ukazana joj je neophoda pomoć. Tek su ljekari iz Sarajeva slučaj prijavili policiji, dok su u Foči i dalje šutjeli.

Prijavu policiji potom je podnio i otac novorođenčeta, optužujući porodilište fočanske bolnice za nesavjestan rad i ugrožavanje života njegove kćerke.

Marijana Elez, portparolka PU Foča za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je da je ovaj slučaj prijavljen 20. augusta.

"Dežurni ljekar KCU Sarajevo prijavio je da je u navedenu ustanovu dovezeno novorođenče sa povredama u predjelu glave, rođeno u Univerzitetskoj bolnici Foča. Istog dana od strane oca novorođenčeta prijavljen je nesavjestan rad ljekara u Univerzitetskoj bolnici Foča. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela nesavjesno pružanje ljekarske pomoći”, rekla je Elez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije