Oglasila se Američka ambasada u BiH o novim sankcijama za Dodikove 'pajdaše'

5
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Američka ambasada u BiH o novim sankcijama za Dodikove 'pajdaše'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Michael Murphy

Američka ambasada u Sarajevu oglasila se danas, 18. juna o novim sankcijama koje su uvedene firmama i osobama povezanim sa Igorom i Miloradom Dodikom.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ured za kontrolu inozemne imovine Ministarstva finansija (OFAC) danas je odredila sedam subjekata (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network i Sirius 2010) i dva fizička lica (Đorđe Đurić i Milenko Čičić) koji osiguravaju glavne izvore prihoda korumpiranoj mreži pokrovitelja predsjednika RS Milorada Dodika.

Rješenje za radnike Fabrike duhana Mostar: Isplata naknada nakon dugogodišnje borbe

Rješenje za radnike Fabrike duhana Mostar: Isplata naknada nakon dugogodišnje borbe

Dodik je zloupotrijebio službeni položaj kako bi stekao lično bogatstvo preko kompanija povezanih sa njim i njegovim sinom Igorom Dodikom. Dok Milorad Dodik i njegova porodica pokušavaju destabilizirati regiju i ugroziti budućnost BiH u euroatlantskim institucijama, Sjedinjene Države će nastaviti koristiti sankcije kao sredstvo protiv korupcije i pozivati ​​pojedince na odgovornost za svoje postupke.

Osobe ili subjekti koji se bave aktivnostima sa danas sankcionisanim pojedincima i subjektima rizikuju i sami sankcije", saopćeno je iz Američke ambasade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije